maandag 23 juni 2014

Loomen, de nieuwe rage?

Wie heeft er niet van gehoord? de felgekleurde elastiekjes waar de gekste dingen mee worden gemaakt! Loomen, iedereen kent het!

Overal waar je komt zie je kinderen druk in de weer met de elastiekjes, borden en haaknaalden. Er zijn enorm veel verschillende manieren om leuke: armbandjes, kettingen, sleutelhangers en nog veel meer te maken! Een dun armbandje maak je gemakkelijk met je vingers en een haaknaald. Voor een dik armbandje kun je het makkelijkst een speciaal bord gebruiken, als je dat niet hebt zijn er ook andere mogelijkheden zoals: met twee vingers, twee potloden, een vork en nog veel meer. Ook worden er ijsjes, bananen, muisjes, konijnen, uiltjes en bloemen gemaakt.

Ik vind het Loomen een leuke manier om de tijd te doven, het is bijvoorbeeld ideaal voor een lange rijs in de auto, een stomme vakantie op de camping of een saaie school pauze. Het zijn niet alleen de basisschool leerlingen die hier druk mee zijn, ook eind middelbareschooltijd leerlingen en studenten zijn hier druk mee in de weer! Het is ook wel verslavend, ik heb het ook een paar keer geprobeerd en ben nu als snel geneigd het nog eens te doen. Sommige mensen denken dat Loomen alleen voor meisjes is, maar dat is echt niet zo, er zijn genoeg Loomende jongens!

De Loom sets zijn in verschillende winkels te koop, ook op internet worden ze verkocht.
www.loombandswinkel.nl/  verkoopt een Deluxe Kit (inclusief 3000 elastiekjes) voor 18,95 euro.
http://www.beslist.nl/products/speelgoed_spelletjes/r/band-it_loom_apparaat/
verkoopt een Band-it Loom starters kit voor 24 armbanden. 


bij de 'sow low' kan je 100 elastiekjes voor 1 euro krijgen, ik zeg doen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten